ΑΠΟ ΤΟ ΧΩΡΑΦΙ ΣΤΟ ΤΡΑΠΕΖΙ

Κάθε βήμα στην παραγωγή τών προϊόντων μας συμβάλλει στην ποιότητα και τη διατήρηση των φυσικών τους χαρακτηριστικών. Ακολουθούμε τις βέλτιστες διαθέσιμες πρακτικές στην παραγωγή ελαιολάδου, οι οποίες συμβάλλουν σε μια σταθερά εξαιρετική ποιότητα ελαιολάδων και άλλων προϊόντων Gaea

Βήματα παραγωγής βέλτιστων πρακτικών της GAEA

  • Η συγκομιδή των ελιών γίνεται το Νοέμβριο - Δεκέμβριο, για μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε πολυφαινόλες.
  • Οι ελιές μαζεύονται με το χέρι με τη βοήθεια απλών εργαλείων, ώστε να προστατεύονται οι καρποί
  • Τοποθετούνται προσεκτικά σε καλάθια πριν πάνε στο ελαιοτριβείο
  • Είναι ψυχρής έκθλιψης μέσα σε λίγες ώρες από τη συγκομιδή
  • Το ελαιόλαδο αποθηκεύεται σε δεξαμενές που περιέχουν άζωτο για να επιβραδύνει τη γήρανση και διατηρείται σε ελεγχόμενη θερμοκρασία, σε περιβάλλον χωρίς φως.
  • Όλα τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα της GAEA εμφιαλώνονται σε σκούρα μπουκάλια προκειμένου να περιοριστεί η απορρόφηση του φωτός, το οποίο οξειδώνει το ελαιόλαδο.
Gaea hand picked olives

Το ελαιόλαδο φτάνει στις εγκαταστάσεις μας στο Αγρίνιο και αποθηκεύεται σε κλιματιζόμενα σιλό για να διατηρηθεί η φρεσκάδα του, τα μπουκάλια γεμίζονται κατόπιν παραγγελίας και στη συνέχεια αποστέλλεται σε όλες τις γωνιές της Γης για να το απολαύσετε στο σπίτι σας όπως πρέπει!

Για οποια τίποτε ερώτηση κοινωνικής ευθύνης παρακαλώ απευθυνθείτε στο Social@gaea.gr

 

Στη συνέχεια, αντισταθμίζουμε τις εκπομπές διοξιδείου του άνθρακα για τα περισσότερα από τα προϊόντα μας, επανεπενδύοντας στην εξάλειψη του άνθρακα.