Σύμφωνα με τον Ιταλό φίλο μου που ζει τώρα στην Ελλάδα, είναι φανερό πως μόλις αρχίσουν οι ζέστες όλοι μας στην Ελλάδα ενθουσιαζόμαστε. «Επιτέλους, θα έχουμε ξανά κρύο από Νοέμβρη», τα πρόσωπα μας φωτίζουν, γεμίζουμε κέφι και αφήνουμε πίσω ότι μας θυμίζει την μουντή διάθεση του χειμώνα.
Μπορώ να το καταλάβω! Συμβαίνει το ίδιο σχεδόν σε οποιαδήποτε πόλη του κόσμου, όταν ο καιρός είναι υπέροχος, οι άνθρωποι είναι πιο χαρούμενοι τα επίπεδα σεροτονίνης αυξάνονται καθώς το σώμα μας απελευθερώνει ντοπαμίνη.
Οι Έλληνες λατρεύουμε να είμαστε έξω, ή για να το θέσουμε καλύτερα, προτιμάμε να είμαστε έξω απ’ ότι στο σπίτι μας. Αυτό έχει δημιουργήσει μια συγκεκριμένη κουλτούρα που έχει χτιστεί εδώ και χιλιάδες χρόνια από τους ανθρώπους αυτού του «καλοκαιρινού τόπου».

ΤΗΣ ΕΠΟΧΗΣ

Μήλα, βερίκοκα, αβοκάντο, μπανάνες, παντζάρια, πιπεριές, βατόμουρα, βατόμουρα, καρότα, σέλινο, κεράσια, καλαμπόκι, αγγούρια, μελιτζάνα, σκόρδο, πράσινα φασόλια, βότανα, πεπόνι, λάιμ, μάνγκο, μπάμιες, ροδάκινα, δαμάσκηνα, βατόμουρα , φράουλες, καλοκαιρινό σκουός, ντομάτες, ντομάτες, καρπούζι, κολοκυθάκια

Καταπληκτικά ψάρια και θαλασσινά

Τόνος, ξιφίας, καλαμάρι, Συναγρίδα, αθερίνα, μαρίδα, , Σφυρίδα και φυσικα ο κολιός!