Προστατεύοντας τη Γαία, τη μητέρα γή

 

Η Κλιματική Αλλαγή είναι μια πραγματικότητα που απαιτεί υψηλό επίπεδο ευθύνης από όλους μας. Αναγνωρίζοντας τη σοβαρότητα αυτού του ζητήματος, στη GAEA έχουμε ελαχιστοποιήσει τις επιπτώσεις μας στο κλίμα μετρώντας και αντισταθμίζοντας τις εκπομπές διοξιδείου του άνθρακα CO2 των προϊόντων ελαιολάδου, σε συνεργασία με τον ελβετικό οργανισμό «Myclimate».


Επιπλέον:

ΟΥΔΕΤΕΡΟΙ ΤΟΥ  ΔΙΟΞΙΔΕΙΟΥ ΤΟΥ ΑΝΘΡΑΚΑ  

Οι μετρήσεις των εκπομπών άνθρακα πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια ολόκληρου του κύκλου ζωής των προϊόντων. Αυτό περιλαμβάνει την καλλιέργεια, τη μεταφορά, την παραγωγή, την εμφιάλωση του ελαιολάδου, τη διανομή του προϊόντος από την Ελλάδα και το εξωτερικό και, τέλος, μετά την απόλαυση των προϊόντων, την ανακύκλωση της συσκευασίας. Ως αποτέλεσμα, τα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα GAEA "Planet" και "Fresh" έχουν ελαχιστοποιήσει τις αρνητικές επιπτώσεις τους στο περιβάλλον και έχουν γίνει τα πρώτα εξαιρετικά παρθένα ελαιόλαδα στον κόσμο που έχουν πιστοποιηθεί ως Carbon Neutral.

 

ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΜΕΝΟ NON-GMO (ΓΕΝΕΤΙΚΑ ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΜΕΝΑ ΥΛΙΚΑ)

Το Non-GMO Project είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός που πιστεύει ότι κάθε καταναλωτής πρέπει να μπορεί να κάνει μια ενημερωμένη επιλογή σχετικά με το εάν θα καταναλώσει γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς. Οι αναλυτικές δοκιμές των σπόρων, των καλλιεργειών, των συστατικών και των προϊόντων γίνονται σε κρίσιμα σημεία της αλυσίδας παραγωγής για να επαληθευτεί ότι οι διαδικασίες και οι πρακτικές που χρησιμοποιούνται από όλους τους συμμετέχοντες πληρούν το Πρότυπο NON GMO . Τα προϊόντα GAEA είναι πιστοποιημένα ως μη GMO

 

 

ΠΡΑΣΙΝΑ ΕΡΓΑ

  • Σχεδιασμός και υλοποίηση νέου έργου με στόχο τη μείωση της κατανάλωσης ενέργειας στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου μας στο Αγρίνιο.
  • Οι 100% ανακυκλώσιμες συσκευασίες ελιών Gaea είναι από τις πρώτες στην αγορά τις ελιάς
  • Αντικατάσταση του συστήματος φωτισμού στο εργοστάσιο και στα γραφεία μας με σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας.
  • Πρόγραμμα ανακύκλωσης υλικών συσκευασίας.
  • Ανακύκλωση μπαταριών (μέσω του προγράμματος AFIS).
  • Ανακύκλωση ηλεκτρικών και ηλεκτρονικών συσκευών.
  • Ανακύκλωση χαρτιού και κασετών εκτύπωσης στα γραφεία και στο εργοστάσιό μας

Για οποιαδήποτε ερώτηση κοινωνικής ευθύνης παρακαλώ απευθυνθείτε στο Social@gaea.gr